Zo zou een Suqutranese er uit kunnen zien
fotobewerking D.Post

Een vrouw genaamd Caroline Garrard zag tijdens haar vakantie op het eiland Suqutra (in de buurt van de kust van Somalië) een kat die alleen te omschrijven was als een zuiver witte Somali.. Toen ze de vacht van de kat nader inspecteerde zag ze dat de vacht een duidelijke zilverwitte ticking vertoonde. Mevrouw Garrard besloot daarop om katten te gaan fokken die op de kat zouden lijken die ze op Suqutra zag. Ze begon met een gewone zilver Somali kater en twee witte korthaar poezen en in 1988 werd de eerste witte Somali geboren. Dit kitten werd weer teruggekruisd met haar vader om meer witte Somali's te produceren, Het nieuwe ras werd Suqutranese gedoopt, vernoemd naar het eiland waar ze haar eerste'witte Somali' zag.

De Suqutranese lijkt in alle opzichten op de Somali behalve de kleur. De vacht is wit met zilverwitte ticking wat een heel mooi glinsterend effect geeft. Iedereen die deze kat ziet is onder de indruk van zijn prachtige vacht. Tot op dit moment is de Suqutranese nog een 'ongewenste' variatie op de Somali maar de fokker blijft hopen op erkenning van de Suqutranese als een op zichzelf staand ras.

Dit is één van de rassen waar ik niet veel informatie over heb kunnen vinden en al helemaal geen foto. Voor de afbeelding van de Suqutranese heb ik een foto van een Somali bewerkt.

Login om te antwoorden
Dorine Post's Profielfoto
Dorine Post antwoordde #1357 24 apr 2012 13:38
Hallo Suzan,

Natuurlijk vind ik dat een goed en leuk idee! :blij:
Kan je misschien een foto posten van dat kitten?
Suzan Meijer's Profielfoto
Suzan Meijer antwoordde #1356 22 apr 2012 15:29
Hallo Dorien,

Ik heb momenteel een beeldschone foto van een wit Somalikitten en hiermee en met jouw stukje over de Suqutranese wil ik er een klein stukje over schrijven voor de digitale nieuwsbrief. Foktechnisch is het mogelijk om een half halflangharige kat te fokken waar nog een spoor van de ticking te zien is, met zoals je met bepaald licht bij effen zwarte katten het onderliggende tabbypatroon kunt zien. De bijzonder schaarse informatie over de Suqutranese geeft deze kat een haast mythologische status. De foto die ik heb is van een kitten dat in de baarmoeder onder invloed van bepaalde bacteriën verbleekt is en omdat het al een zilvertje is, is het zwarte dekje ook danig verbleekt. Wanneer de vacht uitgroeit, komt vanzelf de normale vacht te voorschijn.
Vind je het goed/leuk etc. dat ik jouw stukje compleet met link naar je site toe daarin verwerk?

Hartelijke groet,

Suzan

Discuss dit artikel

INFO: Je bericht wordt geplaatst als 'Gast'