Regelmatig merk ik dat veel beginnende webmasters niet alleen teksten kopiëren maar complete pagina's overnemen. Ik heb er zelfs ooit eens eentje gevonden waarbij ze niet eens de moeite hadden genomen om de links naar de woordenlijst (op deze website) te verwijderen. Vandaag vond ik de zoveelste website waarvan de webmaster  doodleuk de complete pagina over de tijger inclusief foto's had gekopiëerd en daar bovendien zijn eigen naam bij had gezet.

Op zich vind ik het nog niet eens zo erg dat ze de informatie van allemaalkatten.nl over nemen maar ik vind het dan wel zo netjes als daar dan bij vermeld wordt waar de informatie vandaan komt en ook dat de kopierechten gerespecteerd worden.

Naast de 'informatiedieven' zijn er ook veel mensen die afbeeldingen van deze website willen gebruiken voor hun website maar "vergeten" om deze op hun eigen server te zetten en aangemoedigd door aanbieders van gratis websites gewoon linken naar de afbeeldingen op allemaalkatten.nl. En dat is nou net niét de bedoeling want dat zorgt voor meer (onnodig) dataverkeer op mijn website.

Het direkt linken naar afbeeldingen op andermans websites wordt hotlinken genoemd en daar zijn webmasters niet blij mee omdat voor te veel dataverkeer extra betaald moet worden. Daarom is allemaalkatten.nl beveiligd tegen hotlinken. Elk plaatje wat op allemaalkatten.nl thuis hoort wordt vanaf vandaag vervangen door onderstaande afbeelding. Het zal er niet overal zo mooi uitzien als hier maar de boodschap komt vast wel over.

diefWil je teksten gebruiken van deze website? Dat mag best maar zet er dan aub wel bij waar je de informatie gevonden hebt en respecteer vermeldingen van kopierechten aub want die staan er niet voor niets.

Wil je foto's gebruiken die op deze website staan? (dat geldt ook voor je avatar of de foto's in je fotoalbum) Ook dat is geen probleem maar respecteer dan wel de kopierechten en link niet rechtstreeks naar foto's op allemaalkatten.nl. Heb je zo'n gratis website waar je geen foto's kan uploaden? Maak dan gebruik van websites waar je foto's kunt uploaden waar je wel naar mag linken zoals Photobucket, Picasa Webalbum of Flickr )

Ga je toch hotlinken naar foto's op allemaalkatten.nl houdt er dan rekening mee dat de bezoekers van jouw website de vervangende afbeelding te zien krijgen en niét de foto waar je naar linkt.