Na een hobbelige domeinverhuizing begint allemaalkatten.nl weer langzaam uit het dal omhoog te klimmen.
De bezoekersaantallen waren door de verhuizing in één dag gedaald van gemiddeld ruim 900 bezoekers per dag naar een schamele 150 bezoekers per dag. Het dieptepunt was de dag van de verhuizing..... Slechts 80 bezoekers hebben die dag de website kunnen bezoeken.

Bijna een hele dag was allemaalkatten.nl helemaal niet bereikbaar ! en dat dankzij een overijverige oude host.  Alsof dat nog niet vervelend genoeg was ging er in de daarop volgende dagen zo veel mis dat ik er spijt van begon te krijgen dat ik allemaalkatten.nl in één keer vernieuwd én verhuisd heb. De afgelopen jaren heb ik al heel wat websites verhuisd en dat ging eigenlijk altijd zonder al te grote problemen, een bestandje vergeten over te zetten of een script wat niet meer werkte ....en nooit problemen met de bereikbaarheid van een website gehad maar deze keer liep het helemaal fout.

Wat er mis ging? Omdat ik de website had om gebouwd naar deze dynamische versie moesten alle oude pagina's doorverwezen worden naar de nieuwe zodat bezoekers niet op een pagina terecht zouden komen met een 'Pagina niet gevonden' boodschap. Nou is dat normaal gesproken geen probleem ware het niet dat ik op de oude website ook al php gebruikte en de oude en de nieuwe namen nauwelijks van elkaar verschilden maar dat bleek het ergste niet. Nadat ik alle pagina's naar de nieuwe plaats verwezen had dacht ik klaar te zijn maar toen gooide Joomla roet in het eten.

Via het Google webmasterhulp programma hield ik in de gaten of ik geen pagina's vergeten was maar terwijl ik verwachtte dat het aantal niet gevonden pagina's stabiel zou blijven of minder zou worden zag ik de lijst met niet gevonden pagina's alleen maar groeien. Het gevolg was dat allemaalkatten.nl niet eens meer in de zoekresultaten van Google verscheen. Ik begreep er helemaal niks van, bijna alle pagina's die ik had doorverwezen kon google niet vinden. Toen ik op de links klikte om te zien wat er aan de hand was zag ik waarom de pagina's niet gevonden werden..  er klopte helemaal niks van de url's die ik toch echt goed verwezen had!

De oorzaak bleken de SEF url's van Joomla te zijn. In hetzelfde .htaccess bestand waarin ik de verwijzingen had gezet staat ook de joomla code die er voor zorgt dat de url's zoekmachine vriendelijk worden herschreven en die code zorgde nu voor de problemen. De code van Joomla herschreef de verwijzingen naar niet bestaande pagina's. Om die foute url's weer te verwijzen maakte ik steeds meer regels aan maar er bleven pagina's bij komen die onvindbaar waren.  Het is te ingewikkeld om uit te leggen waar het precies mis ging maar uiteindelijk ben ik er achter gekomen waardoor het fout ging en hoe ik het op moest lossen. Na veel kopzorgen en slapeloze nachten is het me uitendelijk gelukt om alles weer in goede banen te leiden.

Nu twee weken verder beginnen de bezoekersaantallen weer langzaam te stijgen. Het aantal bezoekers per dag komt nu al weer boven de 400 uit en ik hoop dat die aantallen de 1000 per dag  van vlak voor de verhuizing weer terug zullen komer maar dat zal nog wel eventjes duren..