In de New Scientist van 12 mei 2001, werd beweerd door Chris Hayes dat "vijf het magische getal" van tenen is. Dit was gebaseerd op de veronderstelling dat de genetische mutatie wat de extra tenen produceert ook verantwoordelijk is voor misvormingen en dat het bezit van meer dan vijf tenen een "contra-overleving eigenschap" is. Zijn stelling was gebaseerd op de observatie van muizen met misvormingen veroorzaakt door genetische mutaties. Echter, wat geldt voor muizen is niet noodzakelijkerwijs het geval voor andere dieren en er zijn veel gezonde katten met zes of meer tenen. Fossiel bewijsmateriaal toont aan dat vroege amfibieën ook 7 of 8 tenen hadden.

Geen snorhaar die eraan denkt om met zo’n vriesweer buiten te komen.

In huis verspreid, liggen vijf katten ergens in winterslaap. Als ik hen niet wakker maak, dan blijven ze aan hun krabpaal vast geklit. De stofzuiger maakt al lang geen indruk meer, vervelend trekken ze één oog open, kijken mij aan met een blik van je gaat mij toch niet storen.

Katten houden van een vast patroon, wanneer ze dan toch de moeite doen om naar beneden te klimmen, gaan ze richting etensbak. Voor mij het moment om wat kattenactiviteit op te starten.

Van de Thaise (Siamese) katten kennen wij eigenlijk alleen de Siamees of de Korat, maar de rijke cultuur van Thailand kent veel meer katten....Voor de bijgelovigen onder u, deze katten brengen geluk of rampspoed met zich mee..

De technische details van een castratie bij een kat laat ik liever aan deskundigen over. Wat ik doe is slechts het wel en wee schetsen rondom de castratie, zowel vanuit kattenoogpunt als vanuit mensenoogpunt.

Kattenweerstand

Besluit u over te gaan tot het nemen van een kat, dan is het aan te bevelen uw kat een paar keer per jaar een antiwormmiddel te geven en nog vaker per jaar een antivlooienmiddel. Het beste is een combinatie van beide middelen in één keer toe te dienen, want vlooien en wormen houden elkaar in stand. Een kat kan hier enorm van opknappen: hij wordt actiever, de vacht wordt glanzender en hij zal zich ongetwijfeld prettiger voelen.

Ik wil hier iets vertellen over giftige planten in en om het huis.