Terwijl ik trots als as 'voer' moeder vertel tegen de fokster dat haar Skipskatt poezenbaby nu zelf kittens zal gaan krijgen...krijg ik schokkend nieuws terug te horen...

Charlize heeft onlangs haar Skipskatt broer verloren... Ik leefde met ze mee, met de fokster en de eigenaars en het achtergebleven Skipskatt familielid. Zelf zou het mijn hart verscheuren als ik mijn kattenkinders zou verliezen. Aan de andere kant was ik ook niet gerust, ik wist de oorzaak niet.

De Skipskatt is ondanks een eeuwenoud ras wel een nieuw nog onbekend ras, en met een hoogzwangere Skipskatt dame, ga je je toch een beetje zorgen maken. Alles wat je maar op internet kunt lezen spookt door je hoofd.

De waarheid was echter afschuwelijk!!!! En ik weet niet of ik dit wel had willen weten...

Het was zo`n heerlijke vent, leek zoveel op Charlize. Hij was aangereden door de postbode, terwijl hij gewond op de grond bleef liggen is de postbode al die tijd bij hem bleven waken. Tot de politie kwam...

En nee in Noorwegen komt er niet netjes een dierenambulance om het beestje op te halen, en nee in Noorwegen denkt helaas niet iedereen om dierenharten en gevoelens...

Hij werd door de politie meegenomen, en zonder ook maar te kijken of hij gechipt was( dat was hij natuurlijk), zonder hem te scannen op zijn chip en te weten dat Rufus een liefhebbende eigenaar heeft die zich zorgen maakte waar haar mannetje nou kon zijn, zonder ook maar naar de dierenarts te gaan of op zijn minst te bellen...

Hebben ze hem in een container gedaan en gedood...en ik wil niet weten hoe maar ik heb zo`n afgrijselijk vermoeden, verhalen kennende.

De eigenaars waren woedend en hebben wat afgeschreeuwd, hoe kon de politie dit doen!? Er werd een boze brief gestuurd en gevraagd om uitleg. Ze kregen een brief terug met de woorden die mij kippenvel bezorgen, ze gaven toe geen *** te geven om deze kat te controleren of te scannen op zijn chip!!!

Ongeloofelijk maar helaas waar, ook de dierenarts heeft woedend opgebeld waarom er niet gescand was, waarom er niet gekeken werd of hij een chip had of waarom ze niet naar de dierenarts waren gegaan maar alles was al te laat.

Ik laat zelf mijn katten niet los buiten, nóóit los buiten ik ken teveel gevaren en teveel van dit soort verhalen. Ook al heb je geweldig mooie plekken in Noorwegen kilometers van de wegen af in prachtige vrije natuur, dan nog bestaat de kans dat je kat wordt aangevallen of opgegeten door wilde dieren want ook die verhalen horen we. Ik weet niet of zijn eigenaars hem los buiten lieten of dat hij per ongeluk ontsnapt was, ook al is het normaal om zelfs raskatten vrij buiten te laten gaan maar een ongeluk zit in een klein hoekje...zelfs met chip dus!