Met dit verhaal over onze lieve clown Gizmo wil ik de spits afbijten in de categorie kattenverhalen. Ik hoop dat er snel meer verhalen zullen volgen.

De weerman had het gisteravond goed voorspeld.
Ik kijk uit het raam en zie een prachtige mooie zon die al redelijk ver aan de horizon staat. Een mooie zonnige lentedag belooft het te worden.
De deur van de tuin zet ik gelijk maar open, dan kunnen Bimbo en Bombo lekker naar buiten. Het zijn niet echte buitenkatten, maar als de zon schijnt vinden ze het buitenleven wel aangenaam.

 

Zondag 4 juli 2010 - Naast mij op de bank ligt ze heerlijk te spinnen. Hestia heet zij, ze heeft geen idee wat er deze week allemaal in mijn hoofd afspeelt, het draait om haar, maar ook om mij. Ben ik niet verantwoordelijk voor het welzijn van dit kleine wezentje? Huewy was pas 11 weken toen ik hem naar zijn nieuwe thuis bracht, een schattig mannetje die precies paste in de palm van een hand.

Terwijl ik trots als as 'voer' moeder vertel tegen de fokster dat haar Skipskatt poezenbaby nu zelf kittens zal gaan krijgen...krijg ik schokkend nieuws terug te horen...

Charlize heeft onlangs haar Skipskatt broer verloren... Ik leefde met ze mee, met de fokster en de eigenaars en het achtergebleven Skipskatt familielid. Zelf zou het mijn hart verscheuren als ik mijn kattenkinders zou verliezen. Aan de andere kant was ik ook niet gerust, ik wist de oorzaak niet.

Thuis is het warm, thuis kan je dromen sinterklaas gaat komen, laptop aan, internetten, online kattenwinkel in beeld, hier geen dierenleed.

Muizen, ballen, krabpalen, kattenbrokjes en veel meer, alles uit de internet winkel in één keer besteld, verpakt, verstuurd en thuisbezorgd.

Mocht u in de veronderstelling zijn dat u het bent die een kat in huis heeft genomen, dan heeft een kat daar toch andere ideeën over. Het huis waar een kat in terecht komt beschouwt hij vrijwel meteen als zijn huis. De bewoners die er in rondlopen neemt hij op de koop toe. Hij tolereert ze vriendelijk, maar het is hem om het even wie het zijn, ondanks dat wij menen dat dat niet zo is. De mate van vriendelijkheid verschilt per kat. Er zijn erbij die het heel gezellig vinden, al die mensen in zijn huis.

Vanuit mijn keukenraam zie ik een uitzonderlijk tafereel: midden op de stoep heeft zich een kringetje gevormd van zo'n zes katten. Vreemd. Een dergelijke sociale verbroedering is zelden waarneembaar tussen de katten bij ons uit de buurt. De mensen kunnen hier aardig goed met elkaar overweg, de katten niet. Doorgaans houden zij een gepaste afstand van elkaar met af en toe een fikse burenrel waarbij enig lichamelijk geweld niet wordt geschuwd. Maar voor nu lijkt de strijdbijl even begraven.

Ons Truusje was nog geen jaar toen haar eerste krolsheid zich openbaarde. Ze was nog maar een tiener, te jong voor het moederschap. Alle deuren en ramen werden angstvallig gesloten gehouden vanwege haar onstuitbare drang de hort op te gaan. Met moeite lukte dat. Haar gedrag sloeg 180 graden om en bracht ons het schaamrood op de kaken. Als een dweil bewoog ze zich voort, vreemde geluiden makend, en als een prostituee lag ze ongegeneerd voor het raam naar de buurtkaters te lonken. Gelukkig was het van korte duur en al snel keerde de ons bekende ondeugende, speelse Truusje weer terug.

Op Youtube kwam ik een tijdje geleden een serie filmpjes tegen die ik jullie niet wil onthouden. Maru is een knettergekke Japanse Scottish strait (oftewel een Scottish fold met gewone oren) met een eigenaresse die hele leuke filmpjes maakt van al zijn eigenaardigheden.