Sommige van deze rassen waren, bij wijze van spreken, al uitgestorven voor ze ontdekt werden.
Er zijn ook culturen waar ze liever katten eten dan als huisdier houden...

Australian Een mutatie van de siamees, lijkend op moderne oosterse rassen als Tonkanees en Burmees. Waarschijnlijk uitgestorven.
Australian Curl In 1996 werd een gewond, verlaten poesje gevonden met gekrulde oren. Het was een iets andere krul dan die van de American Curl. De poes kreeg een nest, maar geen van de kittens had kruloren. Omdat de moederpoes ernstig ziek was geworden van de eerste zwangerschap kon er geen poging tot terugkruisen worden ondernomen. Dit was het einde van, wat een nieuw ras had kunnen zijn.
Annamese Vietnamese kat, mogelijke voorouder van de moderne Siamees.
Bristol Begin jaren 80 is, naar men vermoed, geprobeerd een hybride ras te creëren door kruising van een gewone huiskat met een Margay of een ocelot. Dit ras is zelfs ooit erkend door de TICA maar omdat er problemen waren met de vruchtbaarheid heeft dit ras zich nooit kunnen ontwikkelen. meer...
Buckfast Blue (Buckfast Rex) In Devon, Engeland leefden grijs-blauwe katten met een ietwat wollige enigzins golvende vacht. De katten werden gevonden nabij Buckfast Abbey en kregen de bijnaam Buckfast Blue. Aangezien de Devon rex uit dezelfde streek komt, is het mogelijk dat dit een variatie op het rex-gen was, voorkomend bij zwervers en verwilderde katten, wat waarschijnlijk is weggefokt.
Californian Rex Uitgestorven Rex-type kat.
Canon Girdlestone's
Breed
Oud ras van kortharige,blauwe tabby katten die volgens zeggen uit het noorden van Noorwegen kwamen. Werden rond de dezelfte tijd als de eerste Blauwe Russen in Engeland geimporteerd.
Chinese Harlequin Uitgestorven of niet? Kortharige kat, wit met zwarte staart, zwarte vlekken op de kop, kleine vlekken op het lichaam, mogelijk ook wit met blauwe vlekken. Zoals de katten die zijn afgebeeld op oude Japanse schilderijen.
Chinese Lop Uitgestorven Chinese vouwoorkat. Zie ook: Sumxu
Franse Sphynx Haarloze katten werden in Frankrijk geboren maar vermenigvuldiging wilde niet lukken.
 Gao Taem één van de oude Thaise gelukbrengende katten die in de 'Cat Book Poems' omschreven staat als een witte kat met negen zwarte vlekken en smaragdgroene ogen; zwarte voorpoten, één wit en één zwart oor, zwarte schouders, twee zwarte vlekken op de rug en twee zwarte vlekken op het achterste. Uitgestorven? De Traditional Cat Association denkt van niet. meer...
Karakul Cat Rex mutatie die opdook in Amerika rond 1930.
La-Lang Onbekend Aziatisch ras?
Limau Kohlum Uitgestorven? Geen informatie. Zou een ras zijn wat in Singapoer werd gefokt, vermoedelijk zoiets als de wilde abessijn
Little American Uitgestorven? Ooit als nieuw ras aangekondigd door de IRCA (kattenorganisatie van inmiddels overleden Ann Baker die o.a. ook de Ragdoll ontwikkelde) Vermoedelijk een poging om een miniatuur ras te ontwikkelen.
Lop­Ear zie Sumxu
Mini­Himalayan Miniatuur colorpoint langhaar kat, niet gerelateerd aan het Himalayan ras.
Ninlaret Een van de oude Thaise rassen. Uitgestorven? of heeft deze kat nooit bestaan? Deze kat zou helemaal zwart zijn, zelfs de tanden en de tong.
Hoewel er tot nu toe nog geen kat gevonden is die aan deze omschrijving voldoet heeft de Traditional Cat Association toch een standaard voor dit 'ras' gemaakt.
Ohio Rex Uitgestorven rex-type mutatie
Paraguay kat/ Zuid-Amerikaanse dwergkat Zou een dwergkat zijn die rond 1830 werd ontdekt.
Peke-Faced Persian Dit is een variatie op een ras wat uitgestorven zou moeten zijn maar dat helaas niet is. Het gaat hier om een Pers met praktisch geen neus en uitpuilende ogen. (zoiets als een Pekingees) Door deze misvormingen hebben de katten problemen met luchtwegen en traanbuisjes plus een hoge kittensterfte. Hoewel het ras officieel niet meer bestaat zijn er toch nog mensen die dit type fokken.
 Pruisische Rex Werd begin 1930 ontdekt maar heeft zich nooit tot een ras ontwikkeld.
Singapura langhaar Het enige bekende exemplaar werd gecastreerd.
Stalingrad Kangaroo Cat Een Munchkin-achtige kat uit Stalingrad rond 1930. Heeft zich nooit als ras onwikkeld.
Sumxu Uitgestorven ras wat vroegen rond Peking moet hebben geleefd. Een langharige kat met een glanzende, zwarte of gele vacht en afhangende oren. Werd begin 1700 omschreven als een curiositeit, later in 1796 en in 1938 werden langharige vouwourkatten uit China meegebracht.
 Thong Daeng Uitgestorven?
Ook dit is één van de oude Thaise gelukbrengende katten. Deze koperkleurige kat is zeer waarschijnlijk de voorouder van de Burmees. Er lopen nog steeds katten van dit type in Thailand rond. Wordt ook wel Thai Copper genoemd ...
Victoria Rex Rex-type wat in 1972 in Londen werd ontdekt maar zich nooit tot ras heeft ontwikkeld.