PUNTENTELLING:
Kop algemene vorm (10)
oren (6)
ogen (12)
kin en snuit (7)
neus en profiel (3)
nek (2)
40
mun7a
© onbekend
Lichaam torso (9)
poten (10)
voeten (3)
staart (8)
botstructuur (5)
spieren (5)
40
Vacht lengte (10)
Textuur (10)
20
TICA rasstandaard
ALGEMEEN De Munchkin is een kat met een korte poten. Zijn kenmerkende korte benen ontstonden uit een spontane autosomale dominante mutatie die al een aantal keren in de huiskat heeft plaatsgevonden. Munchkins vertonen een verkorting en kunnen een lichte buiging van de lange botten vertonen. De wervelkolom is onaangetast en vergelijkbaar qua vorm en flexibiliteit met die van andere huiskatten. De korte benen belemmeren de mobiliteit of het overlevingsvermogen niet. Het ras is ontstaan ​​uit spontaan voorkomende huiskatten met vergroting door outcrosses naar andere huiskatten. Munchkins zijn extravert, intelligent en reageren goed op de afhandeling. Ze worden geaccepteerd in zowel lange als korte vachtlengtes. De Munchkin en de Munchkin Langhaar onderscheiden zich alleen door het uiterlijk van de vacht, de korthaar heeft een halflange pluche, veerkrachtige all-weather vacht en de langharige een semi-lange zijdeachtige all-weather vacht.
KOP Gemodificeerde wig met afgeronde contouren, in verhouding tot het lichaam. Hoge, gedefinieerde jukbeenderen. (Mannen kunnen groter lijken dan vrouwen.)
OREN In verhouding tot het hoofd, breder aan de basis, eindigend in licht afgeronde toppen. Zo veel bovenop het hoofd geplaatst als aan de zijkanten; niet flaring?; Let op: Lynx tips zijn alleen aanvaardbaar bij Langhaar katten.
OGEN Walnootvormig. Ruim uit elkaar geplaatst met een open en waakzame uitdrukking en met een kleine hoek naar de basis van de oren. Geen relatie tussen vacht- en oogkleur.
NEUS Stevig, maar niet overdreven prominent. (Sluit aan op neus.)
PROFIEL Lichte stop. Voorhoofd is plat.
SNUIT Matig met zachte contouren in verhouding tot het hoofd. Prominente whisker-pads zijn acceptabel.
KIN Chin: Full, strong chin completes squarish effect of the muzzle.
NEK Stevige musculatuur bij mannen, iets minder bij vrouwen
LICHAAM Boning: Medium.
Musculature: Sterk ontwikkelen spierkracht, geen omvangrijk gevoel bij vrouwtjes.
Torso: Dik semi-foreign lichaam, niet compact. Rug schuin omhoog van de schouders naar de staart. Goed afgeronde borst en stevige heupen. Vrouwtjes zijn over het algemeen kleiner / lichter dan mannen. Gehangde schouderbladen zijn acceptabel.
POTEN Kort, gelijkmatig uit elkaar geplaatst wanneer bekeken vanaf de voorkant of achterkant. Boven- en onderbenen gelijk in lengte. Achterbenen: dijbeen en onderbeen ongeveer even lang. De achterbenen iets langer dan de voorbenen zijn acceptabel.
VOETEN Rond, compact in verhouding met het lichaam. Alle vier de voeten wijzen recht naar voren, niet naar binnen of naar buiten.
STAART Rechtop gedragen in beweging, taps toelopend naar een afgeronde punt. Niet overdreven dik. Lengte van het lichaam
VACHT Lengte (MK): Gemiddeld tot kort. Solids kunnen een minder dichte vacht hebben.
Lengte (MKL): halflang.
Textuur (MK): half pluche, weerbestendig, veerkrachtig, met een gemiddelde ondervacht en een glanzend uiterlijk.
Textuur (MKL): vloeiend en zijdeachtig, bij alle weersomstandigheden, met een gemiddelde ondervacht. Lichte tot matige kraag toegestaan. Britches(broek?) zijn shaggy(ruig,harig, borstelig?), staart heeft volledige pluim.
KLEUREN Alle kleuren zijn toegestaan
OVERIG Lockets zijn toestaan
katerwangen bij mannen zijn toegestaan. Geen andere niet-standaard attributen toegestaan.
FOUTEN Koehakkig, uitstekend borstbeen, snub? of te lange neus. Ronde ogen. Rond hoofd.
Kort, gedrongen lichaam, gekrulde vacht.
DISKWALI-
FICATIE
Doorgezakte rug. Overmatige buiging? Schijn van een geminiaturiseerd erkend ras.
Login om te antwoorden

Discuss dit artikel

INFO: Je bericht wordt geplaatst als 'Gast'