PUNTENTELLING:
Kop algemene vorm (7)
oren (6)
ogen (4)
kin (3)
profiel (3)
neus (4)
nek (1)
aangezicht (9)
snuit (3)
40
lykoi 1
© onbekend
Lichaam torso (7)
poten en voeten (8)
staart (5)
botstructuur (5)
spieren (10)
20
Vacht lengte (4)
kleur (18)
gedeeltelijke haarloosheid (18)
40
TICA rasstandaard
ALGEMEEN Lykoi is een oud Grieks woord wat wolf betekent. Wanneer men recht in het gezicht kijkt, heeftt de kat het uiterlijk van de mythische weerwolf. De lykoi kat is een gedeeltelijk haarloze kat die  van bijna volledig haarloos tot bijna volledig behaard kan zijn. De vacht is uniek in verschijning die bij bana volledige beharing lijkt op de vacht van een opossum. De lykoi kat is een natuurlijk mutatie welke in de afgelopen jaren af en toe is gerappoteerd. Het ras is in 2011 gestart vanuit twee aparte nesten. De lykoi kat is erg vriendelijk en eist de aandacht van mensen op. De meeste mensen beschouwen hen onaantrekkelijk wanneer ze ze voor het eerst zien maar als ze eenmaal hersteld zijn van de eerste indruk willen ze ze alleen nog maar vasthouden. Sommige mensen heb ze gezien en willen een beetje wolf vanaf het begin.
KOP Vorm: Matig wigvormig met afgeronde contouren in goede verhouding tot het lichaam. Langer dan breed, maar niet extreem lang.
OREN Groot, breed aan de basis en puntig aan de toppen.
Hoog op het hoofd, verticaal en rechtop.
Altijd naakt op de buitenzijde..
OGEN Groot, walnoot vormig, schuin naar boven met een open expressie. De oogranden zijn haarloos.
NEUS Voelt leerachtig aan. Haarloos. Licht gebogen. Het einde is iets naar beneden afgerond.
SNUIT Vlezig, zacht afgeronde snorhaarkussens. Definite whisker break.
Medium Length. Partial hairlessness to hairless.
PROFIEL Een duidelijke curve van de wenkbrouw naar de neusbrug.
KIN Goed ontwikkeld, verticaal in een lijn met de neus. Kin mag niet uitsteken of terug wijken, oogt agferond. de voorkant van de kin is weinig of niet behaard
NEK Middellang, niet dun of overmatig gespierd
GEZICHT Het gezicht is haarloos of weing behaard rond de ogen,neus, snuit en kinpunt om het uiterlijk te geven van een masker voor het gezicht. Het weinige haar of haarloosheid is aaneengesloten
LICHAAM Torso: Semi foreign type. Fijne borstructuur. Lenig, slank gespierd. Met solide gewicht. Niet overmatig bonkig. De rug is recht
POTEN EN VOETEN Poten en voeten zijn weinig behaard. Tenen zijn lang in uiterlijk. Voeten en poten kunnen kaal zijn. Pootlengte aan het lichaam vormt een rechthoek. Pootlengte is gemiddeld en de voet grootte is gemiddeld.
STAART De Staart is korter dan het lichaam en versmalt tot een punt.
VACHT Lengte: Kort tot medium lengte. Zachte textuur.

Kleur patroon: Kleur Zwart - de vacht is niet zwart als bij andere rassen door de aanwezigheid van haren die melanine (amelanistic) missen. De verdeling van kleurloze haren tussen de zwarte haren geeft een "roan" effect, waardoor de kat ziet er meer grijs dan zwart uitziet wat bijdraagt aan het "wolfachtige" effect. Het bereik van amelanistische haar is 40 op 60%. De kat zal er grijzig uitzien.

Deel haarloosheid: Vacht is gedeeltelijke haarloos. Geen ondervacht aanwezig, langere dekharen bedekken het lichaam. Kan variëren naar bijna haarloos afhankelijk van de cyclus van het haar. Vacht lijkt op van de weerwolf of opossum vacht.
KLEUREN Alleen zwart. Andere kleuren zijn toegestaan voor de fokkerij, maar niet voor showen. Elke kat zal het amelanistische (roan) patroon in de vacht hebben
Patroon: Solid
Medaillons: Toegestaan
OVERIG Natuurlijke toevoegingen: Vanwege de beperkte genenpoel beschikbaar, kan elke kat die gedeeltelijk haarloos geboren wordt, ongeacht de show standaard, alleen worden gebruikt voor de fokkerij. Ze kunnen worden gebruikt voor show indien zij voldoen aan de standaard.

Toegestaneuitkruisingen: Kortharige huiskatten met een egaal zwarte vacht.
TOEGESTAAN Haarloosheid varieert van bijna volledig haarloos bijna volledig bedekt tijdens fasen van de haargroei.
FOUTEN Elke ondervacht.
DISKWALI-
FICATIE
Verkeerde kleur.
Geen amelanistische haar (roan).
Afwezigheid van haarloos gezichtsmasker.
Login om te antwoorden
van elven dimitri's Profielfoto
van elven dimitri antwoordde #2064 17 nov 2017 07:16
waar in belgie kun je een lykio kopen en wat kost het

Discuss dit artikel

INFO: Je bericht wordt geplaatst als 'Gast'