PUNTENTELLING:

Kop

Vorm (6)
Oren (8) Ogen (8)
Kin (5) Snuit (5) Neus (2)
Profiel (4) Nek (2)

40

LaPerm langhaar
LaPerm © onbekend

Lichaam

Torso (5)
Poten (2) Voeten (2)
Staart (6)
Botstructuur (3)
Bouw (5)

23

Vacht

Lengte (8) Textuur (15)
Patroon (2) Kleur (2)

27

Overig

Balans (3)
Conditie (4)
Temperament (3)

10

TICA rasstandaard

ALGEMENE OMSCHRIJVING: De La Perm (LPL) is een middelgrote kat met krullende vacht en een semi-foreign lichaamstype. De La Perm Korthaar (LPS) verschilt daarvan alleen in haarlengte. De krulvacht van de LaPerm is een spontane mutatie waar zowel langharige als kortharige katten uit voortkomen in alle mogelijke kleuren.
Alle lichaamsdelen zijn in harmonie met de maat van de kat. In verhouding tot zijn grootte is hij verrassend zwaar. De kat is alert en lijkt hoog op de poten te staan. De vachtstructuur moet duidelijk verschillen van die van de andere rexmutaties en er zijn ook onderlinge verschillen binnen het ras. De snorharen zijn lang en krullend, oor beharing en wenkbrauwharen kunnen ook krullen. De perfecte kat heeft een vrij zachte vacht met structuur die los en veerkrachtig is en afstaat van het lichaam, omschreven als "Gypsy shag ". Wanneer je met je vingers tot op de huid door de vacht gaat doet deze erg krullerig aan. Onderaan de oren en aan de onderkant van de nek heeft de kat kleine krulletjes die bij de langharige versie overgaan in de kraag. De vacht moet niet vervilten en ook niet te dik en zwaar zijn.

KOP

Vorm

Enigzins wigvormig, iets afgeronde, zachte contouren.
De snorhaarkussens tonen vol en afgerond.

Profiel Rechte neus met een zacht convexe lijn van de onderkant naar de bovenkant van het oog, het voorhoofd moet bovenop de kop vlak zijn en in een zacht vloeiende lijn overgaan in de nek. De wenkbrauwen, wangen en profiel moeten zachte contouren vertonen, elk vloeiend overgaand in de volgende.
Neus Breed en recht, matig lang
Kin Krachtig en stevig. Verticaal in een lijn met de punt van de neus.
Snuit Vrij breed in verhouding tot de wigvorm. Bij volwassen katers moet rekening gehouden worden met katerwangen..

OREN

Vorm/ Plaatsing

Geplaatst in het verlengde van de gematigde wigvorm van de kop; iets uitwaaierend en diep; middelgroot tot groot met beharing in- en aan de achterzijde van de oren.
Lynxpluimpjes zijn gewenst.

OGEN

Vorm

Middelgroot en expressief. Amandelvormig in rust en ronder als de kat alert is. Matig ver uiteen geplaatst en iets schuin naar de onder-buitenzijde van het oor.

Kleur

De oogkleur is niet gerelateerd aan de vachtkleur

NEK

Rechtop gedragen. Middellang in verhouding tot de lichaamslengte.

LICHAAM

Bouw

Gemiddelde botstructuur
Goed gespierd.

Poten

Middellang tot lang bij het lichaam passend. De voorpoten kunnen iets korter zijn dan de achterpoten. Gemiddelde botstructuur.

Voeten

Afgerond.

STAART

In verhouding tot het lichaam. De langhaar heeft een volle pluimstaart en de korthaar heeft een "flessenrager" staart. De staart is dikker aan de basis en toelopend naar de punt.

VACHT

Lengte

Langhaar: Middellang tot lang; zowel katers als poezen kunnen een kraag hebben als ze volwassen zijn. De staart is pluimvormig met wat krullen.
Korthaar: Kort tot ongeveer middellang. Geen kraag. De staart is niet pluimvormig maar kan wat gegolfd zijn.
Textuur Langhaar: Krullend of golvend, krullen hebben de voorkeur. Zoals het haar aanvoelt is uniek onder de Rex rassen. Het voelt veerkrachtig aan en heeft structuur. Het is niet draadachtig. De mate van zachtheid kan per kat verschillen. De vacht is los en springerig en staat af van het lichaam. Je moet tot op de huid met je vingers door de vacht kunnen gaan. De vacht is luchtig genoeg om met een zuchtje wind uit elkaar geblazen te kunnen worden. De vacht ziet er bijna onverzorgd (de"Gypsy Shag" look). De langste en strakste krullen zitten in de kraag en onderaan de oren. De vachtlengte en dichtheid kan verschillen al naar gelang het seizoen en de leeftijd van de kat.
Korthaar: Krullend of golvend. Zoals het haar aanvoelt is uniek onder de Rex rassen. Het voelt gestructureerd aan. Het is niet draadachtig. De mate van zachtheid kan per kat verschillen. Een springerige vachtstructuur die afstaat van het lichaam met bijna over de hele kat golven.
Heeft geen kraag of kleine krulletjes. De staart lijkt op een 'flessenrager'. Soms valt spontaan midden over de rug een scheiding in de vacht.

Kleur/ Patroon

Alle kleuren en patronen zijn toegestaan

OPMERKINGEN

Kleine witte vlekjes op borst, buik of tenen (lockets) of een kroezelig uiterlijk zijn toegestaan.

FOUTEN  
  • Niet voldoende oorbeharing bij de langhaar
  • Geen of korte snorharen. kittens uitgezonderd.

DISKWALIFICATIE

 
  • bonkig lichaam
  • korte poten
  • rechte vacht
Login om te antwoorden

Discuss dit artikel

INFO: Je bericht wordt geplaatst als 'Gast'