ALGEMENE OMSCHRIJVING:

De Khao Manee is een geheel witte kat waarvan de ogen gelijk gekleurd zijn of odd-eyed, het is een robuust type van middelmatige grootte, middelmatige botstructuur met goed ontwikkelde spieren. De huid is roze.

De kat oogt solide met goed uitgebalanceerde verhoudingen. Ze zijn erg sterk. De nek, poten, lichaam en staart zijn niet kort noch extreem lang. Ze zijn op geen enkele wijze extreem.

Katers zijn krachtig, massiever en verhoudingsgewijs groter dan poezen.


© Aysha-Zen
Voorlopige Rasstandaard

KOP

Vorm

Zowel van voren als van opzij gezien breed, zwaar wigvormig niet rond en niet spits, zonder afvlakkingen. De wenkbrouwen, wangen en profiel hebben alle duidelijke, krachtige contouren. Het profiel vertoont een licht convexe lijn vanaf de bovenkant van de kop tot net onder de ogen, van waar de lijn via een lichte dip overgaat in de rechte bovenkant van de neus.
Poezen hebben een wat meer delicate kopvorm.

Neus

De neus is vrij prominent. De bovenkant van de neus is kaarsrecht. De punt van de neus is stomp, iets afgerond en in een lijn met de neus. De lengte staat in verhouding tot de kop. Het neusleer is roze.
Snuit De snuit is stomp, iets afgerond, niet spits en middelzwaar van botstructuur in verhouding tot de kop. Rechthoekig van opzij gezien. De punt van de goed gedefinieerde kin staat recht onder de punt van de neus. De lippen en huid rond de ogen is roze. De kin en kaken zijn noch bescheiden nog overdreven massief.

OREN

Vorm/ Plaatsing

De oren zijn middelgroot tot vrij groot, alert, naar voren hellend, breed aan de basis en afgerond aan de top. Het haar op de achterkant van de oren is erg kort, glad aanliggend en zijdeachtig van structuur.

OGEN

Vorm

De ogen zijn groot, afgerond amandelvormig, het gezicht dominerend met hun uitzonderlijke kleur en helderheid. De buitenste ooghoeken zijn iets hoger dan de binnenste. De afstand tussen de ogen is iets meer dan de breedte van een oog. De ogen zijn aan de voorkant van het gezicht geplaatst niet aan de zijkant. Ronde pupilen is een licht stralenpatroon wat de ogen "geslepen diamant" uitstraling geeft die alleen verschijnt en zichtbaar is in natuurlijk licht. Bij kunstlicht lijkt deze helemaal niet aanwezig te zijn. De Khao Manee is of odd-eyed, of heeft twee verschillende tinten van dezelfde kleur of beide ogen hebben dezelfde kleur.

Kleur

De oogkleur is bleek ijsblauw tot blauw, intens levendig blauw, lichtgeel to geel of amber, licht groen tot groen of helder, levendig smaragd groen. Bij de odd eyed kat hebben de ogen twee verschillende kleuren of twee verschillende tinten van dezelfde kleur. De werkelijke kleur ontwikkelt zich pas na drie tot vijf maanden. De huid rond de ogen is roze.
NEK   De nek is middellang, slank, gespierd en stevig, maar niet massief. In verhouding met het lichaam. Katers hebben een meer gespierde nek dan poezen.

LICHAAM

Bouw Het lichaam is middelgroot tot vrij groot, stevig gebouwd, vrij gespierd, and presenting a well proportioned. balanced, moderate, solid appearance with good width in bone structure from chest to buttock, giving the appearance of well developed athletic shoulders, chest and hind quarters. They are graceful and symmetrical in appearance. The broad back is level from the shoulders to the base of the tail. The abdomen is well muscled with slightly loose belly skin. Adult males have muscular necks and. shoulders and are proportionately larger than females.

POTEN

 

The legs are proportionate in length to the body, muscular and strong.

Voeten

The paws are proportionate to the legs and. body and at maturity fairly large. They are rounded in shape, with the normal number of toes-five in front and four behind. The paw pads are pink in color.

STAART

 

The tail is of medium to robust bone structure, proportionate to the body neither long or short, slightly broader at the base, tapering and straight.

VACHT

Structuur

The coat is white in color shiny, thick, satiny, but not tight. When aroused or agitated the hair stands up and comes together in a center line along the spine.

Kleur

Wit
Login om te antwoorden
adrianaxpluisje's Profielfoto
adrianaxpluisje antwoordde #1310 06 mrt 2012 19:05
Helluw,Mensjuhs euhm ik wil ook zo een kat kopen jah maar verkopen ze die ook in Nederland?

Discuss dit artikel

INFO: Je bericht wordt geplaatst als 'Gast'