PUNTENTELLING:
Kop 20
aphrodite giant 1
© onbekend
Ogen 5
Oren 5
Lichaam 35
Vacht en kleur 25
Staart 5
Conditie 5
WCF rasstandaard
   
KOP Van voren een lange driehoek, wanglijn recht. Lange rechte snuit en neus, met een zeer lichte dip onder de hoogte van de ogen. Sterke kin en tanden. Voorkant enigszins afgerond, lichte welving naar het voorhoofd.
OREN Van voren een lange driehoek, wanglijn recht. Lange rechte snuit en neus, met een zeer lichte dip onder de hoogte van de ogen. Sterke kin en tanden. Voorkant enigszins afgerond, lichte welving naar het voorhoofd..
OGEN Olijfvormig, van een beetje ronder tot een beetje meer ovaal. Ogen worden schuin geplaatst. Alle kleuren toegestaan. Lichtblauw en lichtgeel worden net zo goed gewaardeerd als donkerblauw en groen. De kleur moet uniform zijn.
LICHAAM Groot en sterk. Elegant, magere gespierde lichaam, niet gedrongen. Lange rug en nek. Gespierde schouders en heupen. Grote lichaamsafmetingen. Morfologie ontwikkelt zich snel. Vanwege de ontwikkeling van het ras, kunnen kittens in het begin minder gespierd maar gote botten hebben. Achterpoten iets langer dan voorpoten. Staart middellang tot lang en in evenwicht met het lichaam. In de kortharige variëteit is de punt van de staart slanker dan de zware basis.
VACHT APS: Zijdeachtige sterk gestructureerde korte vacht met ondervacht in de winter, in de zomer veel korter en geen ondervacht. Niet veel deklaag bedekking. Noch in de zomer noch in de winter. Alleen op de rug zeer weinig toplaag bekleding. Vacht zeer zacht aanvoelend.
APL: Zachte katoen-wollige? halflange vacht met ondervacht in de winter, in de zomer veel korter en geen ondervacht. Niet veel dekharen. Noch in de zomer noch in de winter. Alleen op de rug zeer weinig dekharen. Vacht zeer zacht aanvoelend. Volle, goed gevulde staart in verhouding tot het lichaam.
KLEUREN Alle kleuren met uitzondering van pointed kleuren en mink. Effen kleur moet zonder wit. In bicolor is niet regelmatige kleur plaatsing gewenst.

Login om te antwoorden

Discuss dit artikel

INFO: Je bericht wordt geplaatst als 'Gast'