aphrodite giant

Geschiedenis

Het Aphrodite's Giant kattenras is een van de twee natuurlijk voorkomende rassen uit Cyprus. Experts geloven dat deze specifieke katachtigen zich hebben ontwikkeld in de bergachtige streken op Cyprus en dankzij hun grote omvang hebben deze katten gemakkelijk op grote prooidieren gejaagd.

Aphrodite Giants hebben ook unieke lange achterpoten, waarmee ze met meer gemak steile hellingen kunnen beklimmen, dus het is duidelijk dat ze goed aangepast zijn aan het leven in de bergen. En omdat de omstandigheden in hun leefomgeving ruig waren, ontwikkelden ze een luxe dikke vacht die hen tijdens de winter warm kon houden.

Eigenschappen

Dit zeldzame ras heeft een prachtige persoonlijkheid en een rustig temperament wat het perfect maakt voor elk kattenliefhebbend gezin, ook voor kinderen en andere huisdieren. Deze katten zijn echt ideale huisdieren, omdat ze extreem sociaal en liefdevol zijn. Omdat ze genieten van het gezelschap van anderen, mogen Aphrodite's Giant-katten niet alleen worden gehuisvest of alleen worden gelaten voor een langere periode. In plaats daarvan zouden ze een collega-katachtige metgezel moeten hebben om ze gezelschap te houden. Deze katten vragen veel aandacht en je zal veel tijd moeten besteden aan interactie met en het knuffelen met je huisdier. Deze katten vinden het vooral heerlijk om verwend te worden, dus als ze regelmatig worden behandeld en geborsteld, zullen ze zich geliefd en gewaardeerd voelen. Dus geen geschikt ras als je hele dagen van huis bent.

Het meest opvallende kenmerk van het Aphrodite's Giant ras is het formaat. Deze katten worden beschreven als massief, met driehoekige hoofden, lange hoge poten en lange, slanke lichamen. Hun ogen kunnen ovaal of amandelvormig zijn en ze staan wijd uit elkaar op het gezicht, terwijl de oren spits en recht zijn en hoog op het hoofd zitten.

De romp van het Aphrodite's Giant ras is krachtig, lang en gespierd, met achterpoten die hoger zijn de voorpoten. Deze unieke katten hebben een staart die qua lengte gemiddeld of lang is in verhouding tot de rest van het lichaam, en de staart kan ook behoorlijk vol en bossig zijn. Het duurt maximaal drie jaar voordat deze katten volgroeid zijn.

kleuren

Aphrodite Giant is een ras dat in alle kleuren voorkomt, met uitzondering van lila, fawn, kaneel, mink, pointed en chocolade. Solid en bicolor katten komen veel voor in dit ras. Oogkleuren kunnen lichtgeel, lichtblauw, groen en donkerblauw zijn.

Vereisten voor verzorging

Dit ras is verkrijgbaar in zowel langharige als kortharige variëteiten. In beide gevallen is de vacht zeer zacht, dik en luxueus. In de winter zal er ook een ondervacht zijn.

Over het algemeen blijft de vacht gezond als de kat zichzelf verzorgt; u moet er echter wel voor zorgen dat uw kat regelmatig wordt verzorgd om de schoonheid van de vacht te behouden en haarballen te voorkomen, vooral als u een langharige Aphrodite heeft. Bovendien, omdat deze katten graag worden verwend, is het verzorgen van hen een geweldige manier om met hen in contact te komen.