gevlekte American Lynx, staand
© onbekend

De American Lynx wordt door velen gezien als zijnde hetzelfde ras als de American Bobtail maar na alle gevonden informatie bestudeerd te hebben ben ik toch tot de conclusie gekomen dat het om twee "verschillende" rassen gaat. Ik gebruik hier met opzet aanhalingstekens omdat het zeer waarschijnlijk wel om katten van dezelfde oorsprong gaat die zich als aparte rassen hebben ontwikkeld. Het enige verschil tussen de American Lynx en de American Bobtail zijn eigenlijk de kleuren/ patronen die volgens de rasstandaard zijn toegestaan.

Bij de American Bobtail zijn namelijk alle kleuren toegestaan terwijl bij de American Lynx alleen leopard spotted en tawny(ticked tabby) in de kleuren zwart, blauw, chocolate, lilac, cinnamon, fawn zijn toegestaan. Al deze kleuren kunnen zowel met als zonder zilver voorkomen maar géén rood, creme of schildpad.

Verder zijn alle uiterlijke kenmerken hetzelfde als bij de American Bobtail. Dat wil zeggen een kortharige of halflangharige, middelgrote tot grote kat met zo veel mogelijk lynx gelijkenis. Stevig gebouwd met een oplopende ruglijn en een korte tot halflange staart. Pluimpjes op de oren zijn daarbij natuurlijk gewenst.
Zie voor een gedetailleerde omschrijving ook de rasstandaard en de omschrijving van de American Bobtail .