Grumpy cat - Tardar Sauce - Website - Grumpy Cat is helaas 17 mei 2019 op 7 jarige leeftijd overleden.

Ugly Kitty - Quasi - Facebook  

Sam has eyebrowes Sam - WebsiteFacebook

Maru - YouTube - Facebook

Venus - de kat met de twee gezichten - Website - Facebook

Anakin - de tweepotige kat - Website - Facebook

Shorty en Cody - Facebook - YouTube

Kaiser - Bengaal - YouTube afspeellijst -

Lil Bub - Website - YouTube - Facebook - Twitter - Instagram

Monty - Website

Cole & Marmelade - Website - Facebook

Honey Bee, The Blind Hiking Cat - YouTube

tijgerreis

Bos spelende tijgertjes mogelijk tot pulp vermalen

Het WNF heeft met verborgen camera's in de jungle van het Indonesische eiland Sumatra in twee maanden tijd opnamen gemaakt van in totaal twaalf tijgers. Hieronder bevinden zich twee moeders met welpen. Ontroerend zijn de bewegende beelden van de tijgerdrieling die in het bos met blaadjes aan het spelen is. Zeker voor wie bedenkt dat het gebied op de nominatie staat om te worden gekapt.

bambino sphynx
Bambino-sphynx © onbekend

In opdracht van de overheid heeft de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht een rapport geschreven over het fokken van designer cats. Als de conclusies van dit rapport worden doorgevoerd, dan betekent dit een verbod op het fokken van 16 kattenrassen.

Designer cats
Fokkers creëren steeds meer designer cats: katten zonder vacht, zonder snorharen, zonder staart of met extreem korte pootjes. De schadelijke gevolgen voor de dieren, zoals invaliditeit, aantasting van het waarnemingsvermogen of risico op zonnebrand en gestoorde communicatie met soortgenoten, worden genegeerd.

bengaalse tijger in kanha rajneesh singhOp Internationale Tijgerdag, 29 juli, heeft het koninkrijk Bhutan bekend gemaakt dat er 103* tijgers in het wild leven. Het is de eerste keer dat het Himalaya land een officiële nationale telling heeft gedaan.

In alle delen van het bergachtige Bhutan zijn met behulp van cameravallen tijgers geteld. Meer dan 70% van Bhutan bestaat uit dichte, afgelegen bossen en zelfs op 4000 meter hoogte komen tijgers voor. De laatste schatting, die minder betrouwbaar is, kwam nog uit op 75 exemplaren.

Van de in totaal dertien ‘’tijgerlanden’’ voeren nu behalve Bhutan, Nepal, India, Rusland en Bangladesh ook tijgertellingen uit. Vorige week maakte Bangladesh bekend dat hier 106 tijgers in het wild leven. Naar verwachting maakt China op korte termijn resultaten van hun eerste survey bekend. Begin dit jaar toonden cameravalbeelden van een Siberische tijgerin en haar twee stoeiende welpen aan dat deze ernstig bedreigde diersoort zich weer vestigt in China.

amoer luipaard 2

In het verre oosten van Rusland en China maakt het aantal amoer luipaarden, een van de zeldzaamste grote katten in het wild, een veelbelovende groei door. Door gerichte natuurbescherming is het aantal dieren in het Russische nationaal park Land van de Luipaard sinds 2007 bijna verdubbeld tot zeker 57 dieren. Net over de grens met China leven nog eens acht tot twaalf dieren, zodat er nu zo'n zeventig amoer luipaarden in het wild voorkomen.

Meer goed nieuws van het Wereld Natuur Fonds!

bengaalse tijger 37167 martin harvey 1 12431Zeist - De Indiase deelstaat Tamil Nadu heeft een nieuw tijgerreservaat ter grootte van de provincie Utrecht.

De overheid van India heeft deze week de bosrijke gebieden van Sathyamangalam Wildlife Sanctuary uitgeroepen tot 42ste tijgerreservaat van het land. Het WNF is verheugd. “We werken al ruim tien jaar samen met de lokale overheid aan natuurbescherming in dit gebied in het zuidoosten van India”, zegt Gert Polet van het WNF. "Het is een regio waar het niet alleen beter lijkt te gaan met de tijgers, maar waar ook ongeveer een op de vier Aziatische olifanten van afhankelijk zijn."

Andere katten zullen misschien wat vreemd opkijken als ze de Engelse kat Oscar binnenkort tegenkomen. Het dier is namelijk het eerste ter wereld dat rondloopt met bionische achterpootprothesen. Oscar verloor een tijd geleden zijn twee achterste poten toen hij in het veld werd overreden door een maaimachine. Het dier werd onmiddellijk naar een dierenarts gebracht. Die kon maar één oplossing bedenking: bionische prothesen.
Dankzij een speciale techniek groeien de pootjes uit kunststof vast aan de botten van het dier. Hierdoor kan de 2,5 jaar oude Oscar opnieuw naar believen rondlopen.

 

 

Naar gemeld heeft een kat een trektocht van 2000 mijl (3220 kilometer) gemaakt, op zoek naar z'n baasjes, die verhuisd waren zonder hem mee te nemen. Ravila Hairova (52) dacht dat haar grijze kat Karim teveel van streek zou raken door zo'n grote verandering dus vroeg ze de buren voor hem te zorgen. Ze liet zelfs z'n favoriete stoel, mét z'n kussentje én z'n etensbakken achter in Gulistan (Uzbekistan) zodat hij zich daar een beetje thuis zou voelen. Maar twee jaar later vond ze haar sterk vermagerde en verfomfaaide huisdier, wachtend op de stoep van haar nieuwe huis in Liska, Rusland.

Katten hebben negen levens, wordt wel eens gezegd en dat kan kloppen. Feit is dat Kitty, een kat uit Zweden negen kogels overleefd heeft. "De kogels werden van dichtbij afgevuurd want ze zaten diep in de kop en het lijf van het beestje", zegt veearts Andrew Blackley. Kitty kroop bebloed naar huis in Varberg. Haar baasje dacht dat de kat een hevige strijd geleverd had met een hond. Ook in het dierenziekenhuis van Slöinge dachten veeartsen het tot ze plots drie kogels in het lijfje van de kat ontdekten. Een kogel had haar neus getroffen, een tweede zat onder een oog en een derde stak in haar middenrif.

Een Brits koppel heeft hun eigen kat bij de politie aangegeven, omdat het beest het ondergoed van de waslijn van de buren jatte. De 12-jarige kat bracht de buit steeds naar zijn baasjes. Het stel had de kat net geadopteerd en was dan ook erg verrast over het gedrag van het beest.

De Britse vrouw die een kat in een vuilnisbak deed en daarmee de woede van miljoenen mensen opwekte, zegt dat het om een 'grapje' ging. De 45-jarige bankmedewerker Mary Bale werd door een camera betrapt toen ze het beestje in de vuilcontainer deponeerde. "Ik dacht dat het wel grappig was", zegt zij in de Daily Mail.

Tip voor fotograferende kattenliefhebbers!

Ik heb een leuke website gevonden www.fotowedstrijd.info. Hierop staan allerlei fotowedstrijden met prijzen die variëren van een ereplaatst op een website tot geldprijzen van € 10.000,-.

Maar de tip waar het om draait is de fotowedstrijd van Sheba, met als thema "Deel jouw Sheba moment".
De hoofdprijs is 1 x een leven lang gratis SHEBA® voor de kat in de foto waarop het vaakst is gestemd.

Niet geschoten is altijd mis dus plaatje schieten en meedoen toch?

Wist jij dat Nederlanders het liefst willen dat, van alle diersoorten, de tijger blijft bestaan? En wist je ook dat er wereldwijd nog maar 3.200 tijgers zijn?

Tijgers hebben steeds minder ruimte om te leven. Het aantal mensen blijft maar groeien. Wegen lopen kriskras door zijn leefgebied heen en bossen worden gekapt. Er wordt daarnaast veel gejaagd op dieren die prooi zijn van de tijger. Zo komt zijn voedselvoorziening in gevaar en worden er steeds minder welpjes geboren.

DAMES IN TIJGERLEGGING MOETEN TOESLAG BETALEN IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

Hilvarenbeek, donderdag 23 september 2010 – Safaripark Beekse Bergen gaat vanaf 1 oktober € 1 toeslag vragen aan Nel Veerkamp en andere bezoekers die een tijgerjas of -legging dragen. Het wildlife park hoopt al enige tijd op nageslacht bij de Siberische tijgers, maar vermoedt dat het mannetje zich laat afleiden door mooie dames in tijgerlegging bij zijn verblijf. De toeslag moet dames ervan weerhouden zich in deze ‘modegril’ bij de tijgers op te houden. Mocht dat toch gebeuren, dan komt de opbrengst van deze toeslag ten goede aan een tijgergerelateerd goed doel.

Bron: WNF, 24 november 2010

Zeist - Wereldleiders hebben op de Tijgertop in Rusland hun handtekening gezet onder een historisch akkoord om de 3200 tijgers die nog in het wild leven beter te beschermen. Daarnaast maakten dertien Aziatische landen waar nog tijgers leven en vertegenwoordigers uit de Verenigde Staten en Europa afspraken om het aantal wilde tijgers in 2022 te verdubbelen tot 7.000 dieren.

Een buschauffeur is in het noorden van China voor de ogen van zijn passagiers gedood door een Siberische tijger. De tijger kon de chauffeur vastgrijpen nadat die uit de bus was gestapt omdat hij zich had vastgereden in de sneeuw. Dat gebeurde maandag in een tijgerfokkerij in de provincie Heilongjiang.

Paultje, een jonge panter van zes maanden oud en tien kilogram zwaar, heeft een opmerkelijke beste vriendin. Lisa is even oud, zeven kilogram lichter en een konijn. De uitzonderlijke maatjes wonen in het Duitse Hodenhagen. Zelfs wetenschappers staan versteld. Paultje denkt mogelijk dat Lisa een familielid is en daarom doet hij haar niets. Hij heeft haar zelfs nog nooit lichtjes gekrabd. Knuffelen is er wel vaak bij. De panter staat zelfs toe dat het konijn in zijn eetbak komt.

ENSCHEDE - Een nog onbekende vrouw heeft deze week op de parkeerplaats bij het revalidatiecentrum Roessingh een doos met drie jonge katten uit de auto gezet. Daarna reed ze er met de auto volgens getuigen bewust overheen.

Hallo lieve kattenliefhebbers,

Ik stuur u dit bericht om u aandacht te vragen voor het volgende.
Wellicht heeft u in de media iets vernomen dat er 13 januari jongstleden een brand is geweest in een katten opvang in Amstelveen. De stichting bestond puur uit liefhebbende kattenliefhebbers. Deze mensen bekommeren zich al ruim 16 jaar over de zwerfkatten in Amsterdam en regio. Geweldig werk wat ze daar verrichten.