De inhoud van deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. In principe zijn alle teksten door mijzelf geschreven of vrij van kopierechten.
Waar dat niet het geval is staat de auteur vermeld. Uitzondering hierop vormen de rasstandaards. Mocht u ergens fouten of onwaarheden tegenkomen op deze website dan hoor ik dat graag van u.

Alle foto's op deze site heb ik verzameld via het internet, alle rechten daarvan zijn dus voorbehouden aan de fotografen. Waar mogelijk heb ik de naam van de fotograaf vermeld. Toen ik net begon met het verzamelen van de foto's heb ik steeds de eigenaars van de websites om toestemming gevraagd voor het gebruik. Omdat ik op de meeste van die verzoeken nooit enige reactie heb gekregen, heb ik dat uiteindelijk maar opgegeven. Mocht u dus een foto tegenkomen die u heeft gemaakt en u bent het er niet mee eens dat die op deze website wordt gebruikt of u wilt dat uw naam bij de foto wordt vermeld dan kunt u daar over contact met mij opnemen.

Voor de informatie op deze site heb ik o.a de volgende boeken geraadpleegd:

  • Katten ( Sesam Natuur Handboeken, uitgeverij Bosch & Keuning)
  • Katten encyclopedie ( Esther J.J. Verhoef, uitgeverij R&B)
  • Kattenrassen (Desmond Morris, uitgeverij Van Hokena & Warendorf
  • Katachtige roofdieren (Fascinerend Dierenrijk, uitgeverij Zuidhollandse Uitgeversmaatschappij)
  • Kattendokter (Mark Evans, uitgeverij Van Reemst)

Daarnaast heb ik informatie gehaald uit diverse tijdschriften en van verschillende websites, waarvan de site van Sarah Hartwell (www.messybeast.com) mijn belangrijkste inpiratiebron was.