Toen ik jaren terug voor het eerst op het internet kwam en daar op zoek ging naar informatie over katten en kattenrassen vond ik eigenlijk alleen maar pagina's met links naar andere, veelal buitenlandse websites. Pagina's die verwezen naar 'rassen' bleken meestal een verzameling links naar homepages van fokkers. Informatie over katten en hun verzorging was, in ieder geval in het Nederlands, nergens te bekennen....

Het idee voor deze website ontstond eigenlijk pas nadat ik de domeinnaam 'allemaalkatten.nl' had laten registreren voor mijn persoonlijke homepage over onze katten; 'Bengels, Belgen en andere katten'. Die naam allemaalkatten 'schreeuwde' naar mijn idee om een veel uitgebreidere site dan 'alleen maar' mijn persoonlijke homepage. Dat idee, gecombineerd met mijn frustratie over het feit dat er op dat moment eigenlijk geen nederlandstalige informatie over katten op het internet was te vinden, leidde tot de ontwikkeling van deze website.

Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar alle mogelijke informatie die ik maar kon vinden over katten en hun verzorging; in boeken, tijdschriften en op het internet.
Tijdens die zoektocht stuitte ik op veel meer kattenrassen dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Op veel engelstalige sites vond ik over bepaalde onbekende rassen telkens dezelfde informatie die domweg van één enkele site bleek te zijn gekopiëerd. Het werd voor mij een uitdaging om zelf meer informatie, en liefst ook foto's, van deze rassen te verzamelen. Al was het alleen maar om te achterhalen of het ook werkelijk om een bestaand ras ging of niet. Het resultaat van mijn inspanningen vindt u op deze website.

NB. Deze site is nog lang niet af en voortdurend in ontwikkeling. Vragen, opmerkingen, tips en bijdragen zijn altijd welkom!

Dorine Post