Ik wil hier iets vertellen over giftige planten in en om het huis.

Iedereen vind bloemen en planten in huis gezellig en het fleurt je huis op. Daar heeft u gelijk in. Alleen het gevaar wat er in schuilt is dat een heleboel bloemen en planten giftig zijn voor onze geliefde katten. Ik zal een voorbeeld geven. De lelie de meeste mensen vinden dit een prachtige bloem. Ik zal dit zeker niet ontkennen, nu is het zo dat een lelie dodelijk is voor elke kat als een kat in een bloem van de lelie bijt dan is hij ten dode opgeschreven. De dierenarts kan ook niets meer doen voor hem of haar. Volwassen katten zullen zich niet zo snel vergrijpen aan deze bloem maar kittens zijn avontuurlijk en willen alles ontdekken. de lelie is zelf zo giftig als het stuifmeel uit de bloem op de vacht van de kat komt en hij begint zich te wassen dan is het kwaad al geschied. Tot zover over de lelie als er interesse is zal ik hier meer over de giftige planten en bloemen gaan schrijven.

N.B. Bekijk hier een lijst met giftige planten

Login om te antwoorden
Dorine Post's Profielfoto
Dorine Post antwoordde #1969 31 mei 2015 01:31

youssra schreef : hallo ik heb een kleine kitten pas gekregen maar ik vraag me af wat gebeurt er dan als je kitten al ziek is door de bloem wat zijn de bijwerkingen
met vriendelijke groet youssra.karboub


Hallo Youssra,

De bijwerkingen verschillen per plant maar als je vermoedt dat een kat een giftige plant heeft gegeten kan je het beste een dierenarts bellen.
Dorine Post's Profielfoto
Dorine Post antwoordde #1968 31 mei 2015 01:21

Cattery-Cadee schreef : Goedemiddag, ik zag bij een andere cattery een hele mooie lijst en uitleg over giftige planten voor de kat, ik het mogelijk dat ik deze lijst ook kan plaatsen?
Graag een reactie, met vriendelijke groet, El Cadee

Hallo El,
Sorry voor de late reactie.
Op www.allemaalkatten.nl/verzorging/gevaren...huis/giftige-planten staat al een lijst met giftige planten maar als je daar nog wat aan toe te voegen hebt mag dat altijd. Dat kan door zelf een artikel toe te voegen via de link in het gebruikersmenu of door een reactie te plaatsen onder het onderwerp.
youssra's Profielfoto
youssra antwoordde #1967 30 mei 2015 10:34
hallo ik heb een kleine kitten pas gekregen maar ik vraag me af wat gebeurt er dan als je kitten al ziek is door de bloem wat zijn de bijwerkingen
met vriendelijke groet youssra.karboub
Cattery-Cadee's Profielfoto
Cattery-Cadee antwoordde #1800 12 juni 2014 12:34
Goedemiddag, ik zag bij een andere cattery een hele mooie lijst en uitleg over giftige planten voor de kat, ik het mogelijk dat ik deze lijst ook kan plaatsen?
Graag een reactie, met vriendelijke groet, El Cadee
Hans v Wanrooij's Profielfoto
Hans v Wanrooij antwoordde #1732 28 sept 2013 11:32
Taxus. Hier is veel ophef over gemaakt, De plant zou giftig zijn en vooral de bessen die in de herfst aan de plant groeien.
Dit is achterhaald, Wat giftig is aan de taxus zijn de takken van de plant niet de bessen. Deze worden ook opgegeten door allerlei vogels. Dus plaats geen taxus in de buurt waar de katten komen, de oudere katten die pakken het niet die voelen het gevaar, Kittens daarin tegen zullen eerder deze takken pakken om in te bijten of de nagels te scherpen. Dan komen er restjes van de taxus onder de nagels en als ze dit dan binnen krijgen is het kwaad geschied de lijdensweg die ze dan ondergaan is echt erg en wil je niet meemaken. Het eindresultaat van deze plant is dat de kat dit niet overleeft.
Hans v Wanrooij's Profielfoto
Hans v Wanrooij antwoordde #1714 14 aug 2013 08:39
Giftige planten en bomen voor katten!

We gaan weer verder met de giftige soorten onder de planten en bomen. Vele planten worden aangemerkt als giftig voor katten waaronder ook diversen die bijna dagelijks gebruikt worden.
We zullen hier iets vertellen over de Beukenboom, Dit is een normale boom die we regelmatig tegenkomen hier in het zuiden. De meeste onder ons kunnen ze nog wel herinneren dat we vroeger beukennootjes zijn gaan rapen aan de bosrand waar deze vaak staan maar ook heb ik ze gezien bij mensen in de tuin. Het volgende is nu aan de orde was is er nu precies giftig van de Beuk.
als eerste de bast van de beuk deze bevat giftige bestanddelen in de bast welke deze precies zijn kan ik niet zo een twee drie uitleggen. Het blad van de beuk is niet geheel zonder giftige stoffen. Ook hier geld welke stoffen er precies in zitten is niet bekend wel bekend is dat de katten er hevige krampen van krijgen en dunne ontlasting zo dun dat het op water gaat lijken. Dit is niet meteen dodelijk als je gelijk contact opneemt met de Dierenarts mocht hij dit binnen hebben gekregen. Het meest giftig van de Beuk zijn de "Beukennootjes" ieder van ons weet dat we ze zelf gegeten hebben en de eekhoorntjes eten ze ook. Voor onze katten is het een gevaar, als ze beukennootjes gaan eten kun je er bijna zeker van zijn dat ze dit niet gaan overleven. Wilde katten zie je ook nooit in de buurt van een Beuk.
tot zover de Beukenboom.

Discuss dit artikel

INFO: Je bericht wordt geplaatst als 'Gast'