Antwoord: Een nieuwe kat

Opmerking: U plaats het bericht als een 'gast', u kunt niet meer het bericht bewerken of verwijderen
Gelieve Inloggen of Registreren om deze stap over te slaan.

Uw e-mailadres wordt nooit getoond op de site.
X

Onderwerp geschiedenis van: Een nieuwe kat

Toon max. de laatste 6 berichten - (Laatste bericht eerst)

 • Dorine Post
 • Dorine Post's Profielfoto

Laat ze voorzichtig aan elkaar wennen, het komt echt wel goed maar het heeft tijd nodig.
Hoe je een nieuwe kat het beste kan introduceren lees je op www.allemaalkatten.nl/aanschaf/nieuwe-kat/de-introductie-1

 • Sherice
 • 's Profielfoto

Hallo ik heb een kitten van 4 maanden die heb ik ongeveer een maandje. Vandaag heb ik.er een kitten bijgehaald omdat me.dat leuk leek voor mijn kitten van 4 maand alleen die blaast constant naar.de nieuwe kitten en al.2.x met de poot geslagen wat kan ik nu het beste doen?

 • Jet
 • 's Profielfoto

Ik heb een vraag. sinds gister is de kitten van mijn schoonouders gekomen, ze blijft hier tien dagen logeren ivm vakantie. We hebben zelf ook een kitten en de beide kittens zijn zusjes en sinds 10 dagen uit het nestje naar een eigen gezin. De katten lijken elkaar niet meer te herkennen. De kitten van mijn schoonouders is groter en sterker dan die van ons en lijkt onze kitten te domineren. De kittens rennen voortdurend achter elkaar aan, waarbij door onze kitten veel geblazen en gegromd wordt. We hebben helaas geen goede start gemaakt als ik de introductie methode heb gelezen. We hadden denk ik teveel de hoop dat ze elkaar zouden herkennen en dat dat goed zou gaan. Wat is nu het handigst om te doen en dit nog goed komen of kan de kat van mijn schoonouders beter terug naar hun huis en daar elke dag zijn eten + knuffelmomentje krijgen?

 • ilona
 • 's Profielfoto

Ik heb het verprutst.
Ik heb lieve knuffelpoes nu 1 jaar.
Haar vriendin is met 5 maandjes overleden aan fip. We zijn iets later gaan zoeken naar nieuw vriendinnetje. En al snel hadden we een hele leuke ragdoll kitten gevonden. Hier hebben we wel op moeten wachten. Op begeven moment hadden ze een kitten meisje in de kliko gegooid.
Ik moest haar wel helpen. Onze poes sprong ook meteen naar de doos en heeft haar bemoederd ging goed ze mocht eigenlijk alleen aan sterke maar al gauw paste ze helemaal in ons gezin. Mijn schoonmoeder heeft 2 kattinnen van 3 en ging 5 weken op vakantie. Dat waren 5 lange weken. na het vertrek van de loges dag later was alles al voor ze geweest waren.
Mochten aftellen de ragdoll kitten mocht komen (2 weekjes later) we hebben nu geen lieve knuffelpoes meer ze vind ons vondelingetje ineens een bedreiging en het ragdolletje ook. De kittens zijn wel heel leuk al samen. Wat moeten we nu doen zonder iemand weg te doen????

 • Dorine Post
 • Dorine Post's Profielfoto

Michael schreef : Ik heb 1 jaar geleden een poes uit het asiel gehaald. Ze is nu ruim 1 jaar oud. Vanwege mijn drukke werk heb ik besloten er een kitten bij te halen, zodat de eerste kat een vriendje heeft. De poes van 1 jaar is een vrouwtje en de kitten een kater van 8 weken. Nu komt het volgende: de kitten sjouwt direct het hele huis door en de poes van 1 jaar gedraagt zich erg schuw. Ook blaast ze en ontwijkt ze de kitten. Laat ik dit op zijn beloop en moeten de katten gewoon aan elkaar wennen of wordt het alleen maar erger als ik er zo op zijn beloop laat gaan?


Om te voorkomen dat dit uit de hand loopt kan je het beste de introductiemethode gebruiken die staat beschreven op www.allemaalkatten.nl/aanschaf/een-nieuwe-kat/de-introductie-1

 • Michael
 • 's Profielfoto

Ik heb 1 jaar geleden een poes uit het asiel gehaald. Ze is nu ruim 1 jaar oud. Vanwege mijn drukke werk heb ik besloten er een kitten bij te halen, zodat de eerste kat een vriendje heeft. De poes van 1 jaar is een vrouwtje en de kitten een kater van 8 weken. Nu komt het volgende: de kitten sjouwt direct het hele huis door en de poes van 1 jaar gedraagt zich erg schuw. Ook blaast ze en ontwijkt ze de kitten. Laat ik dit op zijn beloop en moeten de katten gewoon aan elkaar wennen of wordt het alleen maar erger als ik er zo op zijn beloop laat gaan?