Antwoord: Hartaandoeningen

Opmerking: U plaats het bericht als een 'gast', u kunt niet meer het bericht bewerken of verwijderen
Gelieve Inloggen of Registreren om deze stap over te slaan.

Uw e-mailadres wordt nooit getoond op de site.
X

Onderwerp geschiedenis van: Hartaandoeningen

Toon max. de laatste 6 berichten - (Laatste bericht eerst)

 • Jessica
 • 's Profielfoto

Onze kat werd opeens volledig passief. Even naar buiten geweest en eind van de middag nog lekker gegeten... Even geslapen en daarna: een totaal andere kat. Alleen maar liggen, niet reageren op zijn naam of op eten en drinken. Wilde alleen op een rustig plekje liggen. Leek opeens een hogere hartslag te hebben. De volgende ochtend de kat in de opname bij de dierenarts gebracht. Daar bloedonderzoek gehad en infuus en wat bijvoeding... Dag erna hartecho en sindsdien aan de hartmedicatie. Nu is onze kat weer aardig zichzelf.

 • Alex
 • 's Profielfoto

Gisteravond is de kat van mijn ouders helaas overleden, hij is jammer genoeg niet ouder geworden dan 5 jaar. Hij kreeg een week terug last van z'n achterpoot/heup, op de foto's was geen breuk te zien. Er was ook geen slijtage o.i.d. en de arts dacht dat er iets mis was met z'n spieren/zenuwen, een ontsteking ofzo. Tijger heeft daarvoor een drankje gehad en met wat rust zou het goed moeten komen zei hij. Het ging een paar dagen goed maar opeens ging hij snel achteruit. hij at steeds minder, bleef steeds liggen en was futloos. Zijn achterpoot was ook veel dikker dan normaal zag ik gistermiddag, s'avonds lag hij met slijm uit z'n mond in een hoekje zei m'n ma en is hij tevergeefs met spoed opgenomen. Dit ging allemaal zo snel en de arts zei dat hij ook niet wist hoe dat zo snel kon gebeuren. Dit doet me pijn, was dit niet te voorkomen? Misschien iets mis met z'n hartje?ik hoop dat iemand dit herkent, en me meer kan vertellen.

Gr. Alex

 • Marja Lammers
 • 's Profielfoto

Mijn katertje Rusty is helaas vorige week gestorven.
Waarschijnlijk probleem met het hartje.
Twee dagen voor zijn dood merkte ik er is iets met Rusty,
Dierenarts kon het niet ontdekken. Nieren goed, lever goed glucose goed. Injectie gehad om 24 uur op te knappen. Kwam bij dierenarts wel veel vocht uit zijn bekje. Maar dat werd afgedaan als misselijk. De volgende ochtend vond ik Rusty (9 jaar) meer dood dan levend onderin mijn kledingkast. Helemaal slap en al buiten bewustzijn. Voordat ik in mijn auto stapte was Rusty al overleden. Dit wens ik niemand toe.
Twee weken eerder verloor in mijn andere kat. Maar Dylan was 19 jaar geworden. Daar kon ik vrede mee hebben. Maar van Rusty niet. Ongelofelijk dat zo beestje ineens dood kan zijn en de dierenarts niets kon vinden. Ik houd er een erg rot gevoel aan over. En mis het beestje ontzettend.

 • Kiki
 • 's Profielfoto

Onze kat is pas overleden aan een te grote hoeveelheid vocht op de longen. Ik krijg er nu nog de kriebels van als ik eraan terugdenk.. Hij is eigenlijk gestikt en we waren net te laat bij de dierenarts. Het was verschrikkelijk om meegemaakt te hebben..

 • yvon
 • 's Profielfoto

Onze kat Maine Coone Heb ik een jaar geleden maart 2012 uit het asiel gehaald, broodmager en als zwervertje gevonden op straat, ze was pas 1 jaar. Afgelopen wo. 13 maart vonden we haar dood op de stoel, 's morgens nog gespeeld bakje leeggegeten en nog geknuffeld. Ze was ons kattekind en wij denken dat ze aan een hartstilstand is overleden.

 • schouten audry
 • 's Profielfoto

ik raad iedereen aan, denk je aan fokken? HCM en RCM vrij aub! heb zelf een RCM patiëntje, Mo en het gaat helemaal niet goed met hem, heeft pas een bloedklonter gehad, en zijn buikje staat dik.. hij eet niet, drinkt moeilijk en vrezen het ergste!!!! HCM en RCM moet uit ELK RAS!!!! je deed het juiste Hanny! echt, zo bespaar je veeeeeeel leed aan nieuwgeboren katjes en hun baasjes!