Antwoord: Giftige planten voor katten

Opmerking: U plaats het bericht als een 'gast', u kunt niet meer het bericht bewerken of verwijderen
Gelieve Inloggen of Registreren om deze stap over te slaan.

Uw e-mailadres wordt nooit getoond op de site.
X

Onderwerp geschiedenis van: Giftige planten voor katten

Toon max. de laatste 6 berichten - (Laatste bericht eerst)

 • Dorine Post
 • Dorine Post's Profielfoto

youssra schreef : hallo ik heb een kleine kitten pas gekregen maar ik vraag me af wat gebeurt er dan als je kitten al ziek is door de bloem wat zijn de bijwerkingen
met vriendelijke groet youssra.karboub


Hallo Youssra,

De bijwerkingen verschillen per plant maar als je vermoedt dat een kat een giftige plant heeft gegeten kan je het beste een dierenarts bellen.

 • Dorine Post
 • Dorine Post's Profielfoto

Cattery-Cadee schreef : Goedemiddag, ik zag bij een andere cattery een hele mooie lijst en uitleg over giftige planten voor de kat, ik het mogelijk dat ik deze lijst ook kan plaatsen?
Graag een reactie, met vriendelijke groet, El Cadee

Hallo El,
Sorry voor de late reactie.
Op www.allemaalkatten.nl/verzorging/gevaren...huis/giftige-planten staat al een lijst met giftige planten maar als je daar nog wat aan toe te voegen hebt mag dat altijd. Dat kan door zelf een artikel toe te voegen via de link in het gebruikersmenu of door een reactie te plaatsen onder het onderwerp.

 • youssra
 • 's Profielfoto

hallo ik heb een kleine kitten pas gekregen maar ik vraag me af wat gebeurt er dan als je kitten al ziek is door de bloem wat zijn de bijwerkingen
met vriendelijke groet youssra.karboub

 • Cattery-Cadee
 • 's Profielfoto

Goedemiddag, ik zag bij een andere cattery een hele mooie lijst en uitleg over giftige planten voor de kat, ik het mogelijk dat ik deze lijst ook kan plaatsen?
Graag een reactie, met vriendelijke groet, El Cadee

 • Hans v Wanrooij
 • Hans v Wanrooij's Profielfoto

Taxus. Hier is veel ophef over gemaakt, De plant zou giftig zijn en vooral de bessen die in de herfst aan de plant groeien.
Dit is achterhaald, Wat giftig is aan de taxus zijn de takken van de plant niet de bessen. Deze worden ook opgegeten door allerlei vogels. Dus plaats geen taxus in de buurt waar de katten komen, de oudere katten die pakken het niet die voelen het gevaar, Kittens daarin tegen zullen eerder deze takken pakken om in te bijten of de nagels te scherpen. Dan komen er restjes van de taxus onder de nagels en als ze dit dan binnen krijgen is het kwaad geschied de lijdensweg die ze dan ondergaan is echt erg en wil je niet meemaken. Het eindresultaat van deze plant is dat de kat dit niet overleeft.

 • Hans v Wanrooij
 • Hans v Wanrooij's Profielfoto

Giftige planten en bomen voor katten!

We gaan weer verder met de giftige soorten onder de planten en bomen. Vele planten worden aangemerkt als giftig voor katten waaronder ook diversen die bijna dagelijks gebruikt worden.
We zullen hier iets vertellen over de Beukenboom, Dit is een normale boom die we regelmatig tegenkomen hier in het zuiden. De meeste onder ons kunnen ze nog wel herinneren dat we vroeger beukennootjes zijn gaan rapen aan de bosrand waar deze vaak staan maar ook heb ik ze gezien bij mensen in de tuin. Het volgende is nu aan de orde was is er nu precies giftig van de Beuk.
als eerste de bast van de beuk deze bevat giftige bestanddelen in de bast welke deze precies zijn kan ik niet zo een twee drie uitleggen. Het blad van de beuk is niet geheel zonder giftige stoffen. Ook hier geld welke stoffen er precies in zitten is niet bekend wel bekend is dat de katten er hevige krampen van krijgen en dunne ontlasting zo dun dat het op water gaat lijken. Dit is niet meteen dodelijk als je gelijk contact opneemt met de Dierenarts mocht hij dit binnen hebben gekregen. Het meest giftig van de Beuk zijn de "Beukennootjes" ieder van ons weet dat we ze zelf gegeten hebben en de eekhoorntjes eten ze ook. Voor onze katten is het een gevaar, als ze beukennootjes gaan eten kun je er bijna zeker van zijn dat ze dit niet gaan overleven. Wilde katten zie je ook nooit in de buurt van een Beuk.
tot zover de Beukenboom.